با توجه به مجوز اخذ شده از دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی و امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از تاریخ 01. 06. 1402 بهمنظور چاپ مقاله، مبلغ 6.500.000 ریال دریافت میشود. این مبالغ باید به شماره کارت 8592-0045-8370- 5859 و یا شماره حساب 0294224971 بهنام انجمن آبخیزداری ایران، بانک تجارت، بابت هزینه داوری، انتشار و خرید کد Doi مقاله واریز و رسید آن از طریق سامانه شخصی قسمت این فرم ها در سامانه نشریه بارگزاری شود.
لازم به ذکر است پرداخت فوق هم از طریق شعب بانکها و هم از طریق همراه بانک و یا بانکداری اینترنتی به شکل پرداخت پایا قابل انجام است.
تغییراقلیم اثرات مستقیمی بر منابع آب می گذارد. بهره برداریواستفادهمطلوبازمنابعآبومدیریتبهینهآن مستلزمشناختبهترمدل هایهیدرولوژیاست. با توجه به این که در بیشتر حوزه هایآبخیزامکاناندازه گیریتمامپارامترهایموردنیازجهتبررسیعکس العملحوضهامکانپذیرنیست. بنابراین انتخابمدلیکهبتواندبا ساختاری ساده واستفادهاز حداقلاطلاعاتورودی، برآورد قابلقبولی از جریان رودخانه ای ارائهنماید،ضروریاست. در این پژوهش با استفاده از مدل IHACRES، به ارزیابی عملکرد آن جهت شبیه سازی جریان رودخانه ای در سه مقیاس روزانه، ماهانه و سالانه در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه در طول دوره آماری پایه جهت بررسی تغییرات اقلیمی (1990-1961) پرداخته شد. بدین منظور 10 شاخص NSE، MAE،MSE، RMSE، ER، R2، log R2 ،sqrt R2 R2Inv و R مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از شاخص های مختلف نشان داد که مدل IHACRES دقت قابل قبولی را در شبیه سازی جریان های روزانه و ماهانه دارد. مقایسه بین جریان روزانه و ماهانه نیز نشان داد که نتایج شبیه سازی جریان ماهانه نسبت به جریان روزانه قابل قبولتر است. بررسی مقادیر جریان سالانه نیز نشان داد که مدل IHACRES مقادیر جریان سالانه را نسبت به مقادیر روزانه و ماهانه ضعیفتر شبیه سازی نموده و دارای دقت کمی است. بر اساس نتایج متوسط خطا بین جریان مشاهداتی و شبیه سازی شده مدل در طول دوره مورد بررسی در سطح حوزه برابر با 6/8 درصد است.
Goodarzi M, Salahi B, Hoseini A. Assessment of IHACRES Model in Simulating River Discharge in Urmia Lake Basin . jwmseir 2018; 12 (43) :1-10 URL: http://jwmsei.ir/article-1-555-fa.html
گودرزی مسعود، صلاحی برومند، حسینی اسعد. ارزیابی مدل IHACRES در شبیه سازی جریان رودخانه ای در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه. مجله علوم ومهندسی آبخیزداری ایران. 1397; 12 (43) :1-10
به اطلاع کلیه نویسندگان ، محققین و داوران محترم می رساند:با عنایت به تصمیم هیئت تحریریه مجله علمی پژوهشی علوم و مهندسی آبخیزداری فرمت تهیه مقاله به شکل پیوست در بخش راهنمای نویسندگان تغییر کرده است. در این راستا، از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۱ کلیه مقالات ارسالی فقط در صورتی که طبق راهنمای نگارش جدید تنظیم شده باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.