[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
اطلاعیه ها::
::
شناسنامه نشریه
صاحب امتیاز
انجمن آبخیزداری ایران
►مدیر مسئول
دکتر سیدحمیدرضا صادقی
►سردبیر
دکتر علی طالبی
►مدیر اجرایی
مهندس فرهاد بهبودی
►مدیر داخلی
دکتر عاطفه جعفرپور
►کارشناس
دکتر سودابه قره‌محمودلی
►دوره انتشار
فصل‌نامه
►شاپا الکترونیکی
2008-9554
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سایت انجمن آبخیزداری ایران
سایت انجمن آبخیزداری ایران
پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
..
مجله اکوهیدرولوژی

مجله اکوهیدرولوژی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای فرهودی

محمد حسین فرهودی، ام‌البنین بذرافشان، سهیلا آقابیگی امین، ارشک حلی‌ساز، یحیی اسماعیل‌پور،
دوره ۱۴، شماره ۵۱ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

فرسایش خاک طی مراحل مختلف از فرآیند جدایش تا فرآیند ته­ نشست، آثار مخربی بر مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک است. امروزه مواد افزودنی و اصلاح­ کننده متنوعی با هدف حفظ آب و خاک در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود این، نقش مواد اصلاحی آلی قابل دسترس و دوست‌دار محیط زیست کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بر همین اساس، پژوهش حاضر به بررسی تأثیر کاربرد چهار اصلاح ­کننده آلی دوست‌دار محیط زیست و در دسترس شامل بیوچار، کود گوسفندی، کاه گندم و ورمی­کمپوست در پلات ­های یک × دو متر مربع، با کمک شبیه ­ساز باران با شدت ۶۵ میلی­ متر در ساعت با سه تکرار و شیب ۸-۱۲ درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد مدت زمان طولانی، بارندگی منطقه و شدت بیشینه، اثرات مطلوب اصلاح­کننده­ها را خنثی کرده­اند؛ حال آنکه فرآیند فرسایش همه مشخصات خاک را دست خوش تغییرات قرار داده است. به طوری که بافت خاک در سطح اعتماد ۹۵ درصد از کلاس لومی به کلاس لومی-رسی نزدیک شده است و ماده آلی، عناصر فسفر و پتاسیم به ترتیب ۶۸/ ۲۰، ۱۷ /۴۱ و ۱۲/ ۱۹ درصد کاهش یافته است. در طی این فرآیند آهک خاک به میزان ۶۳ /۹ درصد شسته شده و pH خاک را ۵۴ /۲ درصد کاهش داده است.
 
سامان غفاری، مهدی یاسی، جواد فرهودی،
دوره ۱۶، شماره ۵۶ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

حذف سد از روش‌های احیاء زیست‌بوم رودخانه است. در پژوهش حاضر، حذف سد وشمگیر بر روی رودخانه گرگانرود در استان گلستان، به ­دلیل حجم بالای رسوبات درون مخزن و پایان عمر مفید آن موردنظر قرار گرفت. سه سناریو جهت حذف سد وشمگیر انتخاب شد: ۱- حذف کامل (مشابه شکست ناگهانی سد در روز آفتابی با مخزن پر از آب)؛ ۲- حذف پله‌ای سرریز؛ و ۳- حذف با رسوبات پایدار. مدل‌سازی سه سناریو حذف سد مدل یک‌بعدی HEC-RAS برای جریان ناپایدار با انتقال رسوب در شش بازه با طول ۱۲۸ کیلومتر (از سد وشمگیر تا دهانه دریای خزر) انجام یافت. نتایج نشان داد که سناریو اول بیشترین میزان فرسایش و رسوب‌گذاری را در بازه‌های رودخانه ایجاد می‌کند. بیشترین رسوب‌گذاری در بازه اول (۲۱ کیلومتر پائین‌دست سد وشمگیر) و بیشترین فرسایش در بازه ششم (به‌سوی دریا) است. در سناریو دوم، شدت تغییرات بستر رودخانه کمتر شده؛ و بیشترین رسوب‌گذاری و فرسایش به ترتیب در بازه اول و پنجم روی خواهد داد. نتایج مدل‌سازی سناریو سوم، به دلیل شدتهای کم فرسایش و رسوب‌گذاری، با عدم قطعیت همراه بود. سناریو دوم (حذف پله‌ای سرریز) بهدلیل شدت تغییرات کمتر بستر و قابلیت بازتوانی تدریجی زیست‌بوم رودخانه، به‌عنوان بهترین گزینه پیشنهاد می‌گردد.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم ومهندسی آبخیزداری ایران Iranian Journal of Watershed Management Science and Engineering
به اطلاع کلیه نویسندگان ، محققین و داوران  محترم  می رساند:

با عنایت به تصمیم  هیئت تحریریه مجله علمی پژوهشی علوم و مهندسی آبخیزداری فرمت تهیه مقاله به شکل پیوست در بخش راهنمای نویسندگان تغییر کرده است. در این راستا، از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۱ کلیه مقالات ارسالی فقط در صورتی که طبق راهنمای نگارش جدید تنظیم شده باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4700