[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
اطلاعیه ها::
::
شناسنامه نشریه
صاحب امتیاز
انجمن آبخیزداری ایران
►مدیر مسئول
دکتر سیدحمیدرضا صادقی
►سردبیر
دکتر علی طالبی
►مدیر اجرایی
مهندس فرهاد بهبودی
►مدیر داخلی
دکتر عاطفه جعفرپور
►کارشناس
دکتر سودابه قره‌محمودلی
►دوره انتشار
فصل‌نامه
►شاپا الکترونیکی
2008-9554
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سایت انجمن آبخیزداری ایران
سایت انجمن آبخیزداری ایران
پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
..
مجله اکوهیدرولوژی

مجله اکوهیدرولوژی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای محمودی

روح ا... تقی زاده مهرجردی، مجتبی زارعیان جهرمی، شهلا محمودی، احمد حیدری، فریدون سرمدیان،
دوره ۲، شماره ۵ - ( زمستان ۱۳۸۷ )
چکیده

  آب­های زیرزمینی از منابع مهم بهره­برداری در مناطق خشک و نیمه­خشک می­باشند. لذا به ­منظور حفظ کیفیت آب­های زیرزمینی اطلاع از پراکنش مکانی و زمانی آن­ها حائز اهمیت می­باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی دقت روش­های درون­یابی مکانی جهت پیش­بینی پراکنش مکانی برخی ویژگی­های کیفی آب زیرزمینی نظیر کل املاح محلول( TDS )، غلظت یون سدیم( + Na )، شوری( EC )، نسبت جذب سدیم( SAR )، غلظت یون کلر ( - Cl ) و غلطت یون سولفات( SO۴۲- ) می­باشد. بدین منظور از اطلاعات مربوط به ۶۵ نمونه چاه شاهد دشت رفسنجان استفاده شد و روش­های تابع معکوس فاصله وزن­دار ، کریجینگ و کو­کریجینگ مورد بررسی قرار گرفت. پس از نرمال­سازی داده­ها اقدام به ترسیم واریوگرام گردید، بمنظور انتخاب مدل مناسب برای برازش بر روی واریوگرام تجربی از مقدار RSS کمتر و استحکام ساختار فضایی قوی­تر استفاده شد. سپس با استفاده از فن ارزیابی متقابل و استفاده از RMSE ، مناسبترین روش میان­یابی انتخاب شد. نتایج نشان داد که برای پهنه­بندی ویژگی­های کیفی آب، روش­های کریجینگ و کوکریجینگ بر روش IDW ارجحیت دارند. در نهایت با استفاده از روش کوکریجینگ- به عنوان بهترین روش میان­یابی- نقشه­های پهنه­بندی ویژگی های آب زیرزمینی در محیط GIS تهیه گردید.


امید رحمتی، نریمان محمودی، ابوالفضل مساعدی، فرزانه حیدری،
دوره ۸، شماره ۲۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

چشمه­های حوزه آبخیز پیرانشهر یکی از منابع مهم تامین منابع آب شرب و آبیاری اراضی کشاورزی است. به همین منظور، در این تحقیق تاثیر وضعیت سنگ­شناسی و فعالیت­های کشاورزی به عنوان مهم­ترین عوامل موثر بر کیفیت آب این چشمه­ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. پس از ثبت موقعیت جغرافیایی ۱۴۵ چشمه، نمونه­برداری آن­ها در تیر ماه ۱۳۹۱  انجام شد. مقدار پارامتر هدایت الکتریکی (EC) در محل نمونه­برداری و مقدار سایر پارامترها از جمله یون­های سدیم، کلسیم، منزیم، پتاسیم، کربنات، بی­کربنات، کلر و سولفات در آزمایشگاه اندازه­گیری گردید. پس از انجام تجزیه و تحلیل پارامتر­های کیفی نمونه­های آب، دیاگرام پایپر نشان داد که شش تیپ آب شامل Ca-HCO۳ ، Mg-HCO۳، Ca-SO۴،Mg-SO۴ ،Na-HCO۳  و Na-SO۴ از چشمه­های منطقه مورد مطالعه جاری است. برای بررسی تاثیر سنگ­شناسی (۷ نوع جنس سنگ) و کاربری اراضی (۲ نوع کاربری اراضی) بر کیفیت آب چشمه­ها، به ترتیب از آزمون­های آماری تجزیه واریانس (ANOVA) و t استفاده شد. نتایج تحلیل­های آماری نمونه آب چشمه­ها نشان داد که پارامترهای EC،TDS ،CO۳۲- ،HCO۳- ،Cl- ، Ca۲+، Mg۲+ و TH در سازندهای مختلف منطقه مورد مطالعه اختلاف معنی­داری دارند. درنهایت مقایسه میانگین پارامتر­های کیفی در سنگ­ها با آزمون دانکن صورت پذیرفت. همچنین کاربری اراضی فقط تاثیر معنی­داری بر پارامترهای CO۳۲-، Cl- و K+ داشت. دیاگرام گیبس بر اساس نتایج آنالیز شیمیایی نشان داد که ساختار شیمیایی آب چشمه­ها تحت تاثیر سنگ­شناسی منطقه است. بنابراین در اولویت اول عامل سنگ­شناسی و در اولویت دوم عامل کاربری اراضی بر کیفیت آب چشمه­های حوزه آبخیز پیرانشهر تاثیر معنی­داری دارند.


محمدرضا مجدزاده طباطبایی، رضا جوهری، اعظم مسعودی، مهسا محمودی،
دوره ۱۲، شماره ۴۲ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

gte mso ۹]>l>  

توزیع اندازه ذرات رسوبی بستر رودخانه‌ها از موارد کلیدی در شناخت خصوصیات یک آبراهه بوده و توسعه مسلح‌شدگی یک عامل کنترل­ کننده در انتقال رسوب و فرسایش بستر آبراهه­ های شنی می­ باشد. در این تحقیق با مطالعه صحرایی بر روی تعدادی از رودخانه‌های کشور در دو استان خوزستان و چهارمحال‌ و ‌بختیاری، در مجموع از بستر ۲۴ ایستگاه هیدرومتری در بازه‌های شنی ۱۷ رودخانه، به­ منظور شناخت نحوه دانه‌بندی ذرات رسوبی بستر، نمونه ­برداری شد. با توجه به ساختار بسترهای شنی، با استفاده از روش‌های سطحی و حجمی و با تفکیک رسوبات در سه بخش ذرات سطح ‌بستر، لایه ‌مسلح و لایه ‌زیرمسلح نمونه ­برداری­‏ ها انجام گردید. سپس با به­ کارگیری اطلاعات بدست آمده و دیگر اطلاعات موجود از مقاطع، روابط رژیم با استفاده از رگرسیون غیرخطی بدست آورده شده و تاثیر دانه‏ بندی ذرات در ساختار بستر در این روابط بررسی شده است.

  gte mso ۹]>l> Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA gte mso ۹]>l>


دکتر مصطفی مرادی دشت پاگردی، مهندس وفا محمودی نژاد، دکتر عاطفه جعفرپور، دکتر محمد کاظمی،
دوره ۱۷، شماره ۶۲ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

 پیش‌بینی پارامترهای اثرگذار بر آبخیزهای همگن برای سال‌های آتی به‌منظور تصمیم‌گیری و مدیریت صحیح و ارائه راهکارهای متناسب بر وضعیت آبخیزها ضروری است. بر همین اساس، در پژوهش حاضر، ۱۹ متغیر زیست‌اقلیمی مستخرج از مدل گردش عمومی ESM۴-GFDL با سناریوی  ssp۱۲۶ در دو دوره سی‌ساله آماری شامل میانگین دوره سال‌های ۱۳۸۸-۱۳۵۹ و میانگین دوره زمانی ۱۴۴۸-۱۴۱۹ خوشه‌بندی و آبخیزهای همگن برای دو دوره آماری مشخص شدند. شدت مطلوبیت در آبخیزهای همگن نیز موردبررسی قرار گرفت.  نتایج نشان داد که آبخیزهای همگن واقع در خوشه ۴ با بالاترین تغییرات افزایشی دما و کاهشی بارش، تا سال ۱۴۴۸ حدود ۱۶ درصد از سطح استان چهارمحال و بختیاری را به خود اختصاص خواهد داد که بیشتر شمال غرب استان به‌ویژه شهرستان کوهرنگ را دربر می‌گیرد. از طرفی در تمامی آبخیزهای همگن تغییرات فصلی بارندگی و دمای متوسط پربارش‌ترین سه‌ماهه متوالی، روندی افزایشی داشته که توزیع زمانی نامتناسب رخدادهای بارش‌ و به دنبال آن مشکلات ناشی از سیلاب‌های مخرب، کاهش تولیدات گیاهی و کشاورزی و احتمال تغییر در رویشگاه‌های بومی منطقه را منجر خواهد شد. در همین راستا شهرستان کوهرنگ دارای کم‌ترین شدت مطلوبیت به ترتیب ۳۸/۲۳ و ۳۵/۲۲ درصد در دو دوره موردمطالعه بوده است.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم ومهندسی آبخیزداری ایران Iranian Journal of Watershed Management Science and Engineering
به اطلاع کلیه نویسندگان ، محققین و داوران  محترم  می رساند:

با عنایت به تصمیم  هیئت تحریریه مجله علمی پژوهشی علوم و مهندسی آبخیزداری فرمت تهیه مقاله به شکل پیوست در بخش راهنمای نویسندگان تغییر کرده است. در این راستا، از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۱ کلیه مقالات ارسالی فقط در صورتی که طبق راهنمای نگارش جدید تنظیم شده باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700