[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
اطلاعیه ها::
::
شناسنامه نشریه
صاحب امتیاز
انجمن آبخیزداری ایران
►مدیر مسئول
دکتر سیدحمیدرضا صادقی
►سردبیر
دکتر علی طالبی
►مدیر اجرایی
مهندس فرهاد بهبودی
►مدیر داخلی
دکتر عاطفه جعفرپور
►کارشناس
دکتر سودابه قره‌محمودلی
►دوره انتشار
فصل‌نامه
►شاپا الکترونیکی
2008-9554
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سایت انجمن آبخیزداری ایران
سایت انجمن آبخیزداری ایران
پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
..
مجله اکوهیدرولوژی

مجله اکوهیدرولوژی

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای انسجام اجتماعی

مهدی قربانی، فریبا ابراهیمی آذرخواران، علی سلاجقه، محسن محسنی ساروی، ،
دوره ۸، شماره ۲۵ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

 

مدیریت منابع آب، یکی از حساس­ترین و در عین حال پیچیده­ترین اشکال مدیریت منابع و تولید است و از طرفی تصدی­گری منابع آب  به عنوان ارزشمندترین منبع طبیعی حوزه­های آبخیز با  دخیل نمودن بهره برداران  محلی منابع آب، جهت مدیریت مشارکتی منابع آب یکی از ضروریات برنامه امنیت آب محسوب می­شود. روش تحلیل شبکه اجتماعی دارای قابلیت­های زیادی جهت ساماندهی مدیریت مشارکتی  منابع آب در حوزه­های آبخیز دارد. لذا در این تحقیق  از این روش برای سنجش معیارها و شاخص­های کمی و ریاضی در ارتباط با تصدی­گری آب رودخانه جاجرود در محدوده جغرافیایی روستای دربندسر، حوزه آبخیز لتیان استفاده شده است. در این تحقیق کلیه بهره­برداران محلی منابع آب روستای دربندسر مورد بررسی قرار گرفته­اند.  نتایج این تحقیق نشان می­دهد که میزان انسجام اجتماعی بر اساس پیوندهای اعتماد و مشارکت بین بهره­برداران روستای دربندسر در حد خیلی ضعیف تا ضعیف می­باشد و همچنین میزان پایداری شبکه اجتماعی بین ذینفعان محلی در مدیریت منابع آب در حد ضعیف تا متوسط محاسبه شده است.  علاوه بر این نتایج نشان دهنده وجود همبستگی بالا بین پیوندهای اعتماد و مشارکت در بین ذینفعان محلی منابع آب در منطقه مورد مطالعه است. بر اساس این نتایج می توان اظهار نمود که تقویت انسجام اجتماعی و سرمایه اجتماعی در  بین ذینفعان محلی یکی از الزامات برنامه عمل مدیریت مشارکتی منابع آب در راستای دستیابی به امنیت آب و توسعه پایدار است.  


مهدی قربانی، فاطمه سالاری، آرش ملکیان، هدایت فهمی،
دوره ۹، شماره ۲۹ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

با توجه به اهمیت آب و نیاز به مدیریت مشارکتی منابع آب به عنوان یکی از اساسیترین راهکارها در راستای دستیابی به مدیریت پایدار منابع آب، در سال‌های اخیر کاربرد رویکرد تحلیل شبکه‌های اجتماعی به عنوان راهکاری نوین مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق، تحلیل ساختاری روابط اجتماعی بین ذینفعان محلی آب در سامان عرفی روستای بولان واقع در حوزه آبخیز رزین شهرستان کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق در این مطالعه، رویکرد تحلیل شبکه با تأکید بر پیوند‌های اعتماد و مشارکت و شاخص‌های کمی و ریاضی سطح کلان شبکه ذینفعان محلی (تراکم، تمرکز و دوسویگی پیوندها) در راستای مدیریت مشارکتی منابع آب می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد که میزان انسجام اجتماعی بر اساس پیوندهای اعتماد و مشارکت به ترتیب در حد متوسط و ضعیف بوده و سرمایه اجتماعی در این روستا متوسط رو به ضعیف سنجش شده است. میزان شاخص دوسویگی در پیوندهای اعتماد و مشارکت نیز نشان‌دهنده میزان متوسط نهادینه شدن پیوندهای اعتماد مشارکت و پایداری نسبی این دو شبکه است. همچنین نتایج همبستگی بین دو پیوند اعتماد و مشارکت در بین بهره‌برداران آب بر اساس شاخص QAP، ۵۷ درصد می‌باشد. بر اساس نتایج بدست آمده می‌توان استدلال نمود تقویت اعتماد و مشارکت اجتماعی دراین روستا جهت افزایش سرعت گردش اطلاعات و منابع و همچنین افزایش یگانگی و اتحاد در بین ذینفعان الزامی است تا از این طریق بتوان زمان اجرای مدیریت مشارکتی منابع آب را کاهش داده و به موفقیت در این زمینه دست یافت

صفحه 1 از 1     

مجله علوم ومهندسی آبخیزداری ایران Iranian Journal of Watershed Management Science and Engineering
به اطلاع کلیه نویسندگان ، محققین و داوران  محترم  می رساند:

با عنایت به تصمیم  هیئت تحریریه مجله علمی پژوهشی علوم و مهندسی آبخیزداری فرمت تهیه مقاله به شکل پیوست در بخش راهنمای نویسندگان تغییر کرده است. در این راستا، از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۱ کلیه مقالات ارسالی فقط در صورتی که طبق راهنمای نگارش جدید تنظیم شده باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4700